woensdag, mei 28, 2008

chardon-nee

Bridget Jones, ja die ja, de dertiger die teveel drinkt en rookt en calorieën telt en een grote witte onderbroek draagt, heeft de schuld gekregen van een sterk teruglopende verkoop van de witte wijn chardonnay in Groot-Brittannië. Het boekkarakter, bedacht door Helen Fielding en in films vertolkt door Renée Zellweger, zou de wijn een slechte naam hebben bezorgd.

Dat zegt de wijnjournalist Oz Clarke (wat een baan!) die chardonnay één van de meest geweldige wijnen noemt en dus boos is op de negatieve connotatie. ,,Iedereen waardeerde deze wijn - tot Bridget Jones in beeld verscheen. Ze gaat op mannenjacht, faalt, keert terug naar haar miserabele flatje, schenkt zichzelf een enorm glas chardonnay, zit daar met haar mascara druipend over haar wangen en zegt: 'Lief dagbloek, ik heb weer gefaald, ik heb een enorm glas chardonnay ingeschonken en stop nu mijn hoofd in de oven.' Geweldige reclame!''

Clarkes opmerking wordt onderbouwd door retail-analist TNS die meent dat chardonnay in de afgelopen twaalf maanden door 7,5 miljoen minder Britten is gekocht dan het jaar ervoor. Drinkgigant Foster's Group heeft druiventelers gewaarschuwd dat die vanaf volgend jaar minder opbrengst kunnen verwachten uit de chardonnay-variant.

Volgens mij is het helemaal zo gek nog niet dat Bridget Jones de Britten een druppel minder heeft doen drinken... of zouden ze gewoon zijn overgegaan op iets anders? *naïeve grijns*

2 Comments:

Blogger yada said...

Hetzelfde gebeurde met Merlot na de film Sideways in de VS.

juli 20, 2008 7:00 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

De Nederlandse ambasssade heeft een wachtlijst voor paspoortaanvragen van meer dan drie maanden. Dit is een schandaal. Nederlanders met een verlopen paspoort kunnen dus het land niet uit! Een schandaal!

juni 23, 2009 11:18 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home