maandag, juni 26, 2006

fit for a queen


De meeste ouders schieten al in een stuip als ze een partijtje voor tien kinderen moeten organiseren. Zo niet de Britse Queen die gisteren, ter ere van haar tachtigste verjaardag, een fuif hield voor een slordige tweeduizend koters.

Hare Majesteit had dan ook een uitgebreid team van kinderkenners tot haar beschikking. Denk aan Pieter Post, Noddy en Paddington, denk aan JK Rowling en aan Jamie Oliver. Laatstgenoemde zorgde uiteraard voor een maaltijd zonder de kunstmatige toevoegingen waar kinderen van gaan stuiteren.

De immense achtertuin van Buckingham Palace was voor één dag het pretpark (zie illustratie hierboven) van 4- tot 14-jarigen die toegangskaarten hadden gewonnen in een nationale loterij.

Was ik nog maar jong... twee jaar geleden was ik te gast op één van de 'garden parties' van de koningin op Buckingham Palace (zie foto linksonder), maar daar moest je keurig in het gareel staan en piepkleine komkommer-sandwiches zonder korstjes knabbelen...

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wist je dat Noddy en Flipje allebei uit het potlood van dezelfde tekenaar komen/kwamen. Eelco ten Harmsen van der Beek, tijdje dood al. Leuke nutteloze kennis voor op verjaardagen. Groeten uit Belgrado.

juni 29, 2006 9:38 p.m.  

Een reactie posten

<< Home