dinsdag, mei 30, 2006

schuitje varen...

Meer dan honderd Britse vakantiegangers zijn ziek geworden op een cruiseschip dat van Engeland naar de Noorse fjorden voer. De kapitein zou de reis hebben laten doorgaan ondanks dat hij wist dat vijftig passagiers op de vorige reis onwel waren geworden. Alsof er niets aan de hand was ging hij met vijfhonderd nieuwe passagiers de Noordzee op.

Tenminste 115 toeristen en cruisemedewerkers pikten de buikgriep op. Na terugkeer in Engeland afgelopen weekend ging de boot in quarantaine in de haven van Harwich. Twee oudere reizigers moesten op brancards het schip, de MV Van Gogh, verlaten en werden overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt. Zij zijn inmiddels weer ontslagen.

Volgens reisorganisatie Travelscope had het schip een grondige schoonmaak ondergaan en was het ziektevrij verklaard voordat het naar Noorwegen vertrok. Desondanks bleken bemanningsleden zich niet lekker te voelen en droegen ze het virus over op de groep nieuwe vakantiegangers.

Club Cruise, een Nederlandse organisatie die het schip runt, zegt dat vanaf komend weekend weer met het schip kan worden gevaren, en beloofde compensatie aan degenen wiens vakantie in het water is gevallen.

Buikgriep, scheurbuik, we zijn op medisch nautisch gebied sinds admiraal Michiel de Ruijter en de VOC niet veel verder gekomen

2 Comments:

Blogger Harald Doornbos said...

wow, je schrijft iedere dag een stukje! waar halen jullie toch al die discipline vandaan!!! ciao, harald

mei 30, 2006 1:11 p.m.  
Blogger Esther said...

BIJNA elke dag...
ben net een tikkie minder trouw dan mijn collega's in Moskou, Belgrado en Parijs geloof ik

mei 31, 2006 8:12 a.m.  

Een reactie posten

<< Home