woensdag, november 29, 2006

yuck

Honderd agenten en andere personeelsleden van het politiekorps in Hertfordshire zijn gisteren gedisciplineerd omdat ze een email hadden rondgestuurd waarin te zien was hoe een zwarte man werd onthoofd.

De ziekelijke email bevatte beelden uit Amerika van verdachten die probeerden te vluchtten. De email was getiteld 'Ren niet weg voor de politie'. Zo is een zwarte man te zien die tijdens een achtervolging van een viaduct op een gebouw probeert te springen, maar er tussenin valt en daarbij wordt onthoofd. Op de laatste foto is een gedreadlockt hoofd op spijlen te zien. Yuck.

Zo'n 400 personeelsleden van Hertfordshire Police hadden deze email ontvangen. Driehonderd gooiden het gelijk weg. De politieklachtencommissie startte een onderzoek naar het gedrag van de overige honderd stafleden die de beelden hebben doorgestuurd. Vijftien hooggeplaatste personeelsleden kregen een formele berisping, de andere 85 kregen werden in een gesprek met een meerdere op de vingers getikt.

Commandant Simon Ash reageerde: ,,Ik ben teleurgesteld over de manier waarop politiepersoneel zich heeft gedragen, door ongepaste beelden te versturen die door sommige mensen als racistisch worden gezien.'' Hij lijkt daarmee te suggereren dat er niet was ingegrepen als een email was rondgegaan met zieke beelden van een blank mensenhoofd dat op de spijlen van een hek was geregen...

1 Comments:

Blogger Magnus said...

Klopt, het is een walgelijke powerpointserie (blank of zwart), maar al wel een paar jaar oud ...

november 30, 2006 10:52 a.m.  

Een reactie posten

<< Home