maandag, augustus 07, 2006

fietsen en zwemmen met een doel

Een milieuactivist die ook nog eens wat baantjes kan trekken, is afgelopen maand de hele Thames door gezwommen. Lewis Pugh, slechts twee jaartjes ouder dan ik, is de eerste zwemmer die deze poging ondernam. De Thames is zo'n driehonderd kilometer lang.

Niet alle stukken kon hij in het water afleggen, omdat de waterstand zo laag was. Dan klom hij op de kant en liep hij een eindje tot er weer water in zicht kwam. Gisteren kwam hij totaal uitgeput aan in Southend.

Onderweg schudde hij Tony Blair de hand, en liet de Britse journaals achteraf weten dat hij de premier een geschikte vent vond. Dat niet iedereen het met die opvatting eens is, blijkt uit mijn artikel vandaag in de GPD-kranten, Lees hier. Pugh - die zwom voor de WNF-campagne voor klimaatverandering - verzocht Blair om de strijd tegen het broeikaseffect bovenaan de Labour-agenda te zetten. De premier is daar wel voor te porren...

Wie kerels met uithoudingsvermogen en goede doelen wil steunen, moet eens een kijkje nemen op de website van mijn collega in Moskou, Remco Reiding. Hij laat zich graag sponsoren voor een fietstocht die hij over twee weken aflegt voor Downside Up, een organisatie die Russische kinderen met het Down syndroom helpt. Kun je een paar euri missen, maak ze dan aan hem over. Спасибо! (zeg ik dat goed?...)

1 Comments:

Blogger Remco Reiding said...

Спасибо indeed!

augustus 14, 2006 10:03 p.m.  

Een reactie posten

<< Home