dinsdag, juli 11, 2006

gepeperde rekening

Dat Engelsen grote curry-liefhebbers zijn is bekend; het indiase gerecht staat bovenaan 's lands lijst favoriete maaltijden. Maar een voetballiefhebber die in Amsterdam verbleef, ging wel erg ver om die voorliefde te tonen. Gary Chambers bestelde een curry van een Aziatisch restaurant in St. Albans, ten noordwesten van Londen, terwijl hij in een hotel in Amsterdam verbleef na het zien van een WK-wedstrijd in Duitsland.

Chambers eet regelmatig in de Aziaat en stuurde daarom een fax met het verzoek curry per vliegtuig te bezorgen. Dit grapje kostte hem 695,40 euro.... 170,40 voor een uitgebreide curry-maaltijd voor acht personen en 525 voor de bezorgkosten.

Het eten werd bereid in St. Albans, gekoeld en in koelboxen getransporteerd naar Amsterdam, waar het bij aankomst werd opgewarmd. Het is niet de eerste keer dat dit restaurant - pas sinds twee maanden open - aan een bijzonder verzoek voldeed; recentelijk bereidden de chefkoks een afhaalmaaltijd voor de band Liberty X en diens entourage... de rekening bedroeg 6.750 euro!

Letterlijk peperduur