donderdag, juni 29, 2006

webcasting

De jeugd heeft de toekomst. En om deze doelgroep aan te spreken, beginnen politici met het maken van webcasts waarin ze zichzelf voorstellen, hun kiesdistrict presenteren en tonen wat ze de afgelopen kamer- of raadsperiode eigenlijk hebben betekend voor hun electoraat.

Zie hier het eerste filmpje van conservatief kamerlid Ed Vaizey, die gelijk gejat zal worden door de makelaars in de omgeving. ,,Wallington is een prachtig marktstadje'', bepleit Ed. ,,Didcot zit helemaal in de klim.'' Hij hoopt dat jongeren zullen denken: Leuke kerel zeg, die heeft tenminste web- en podcasts en een gekke foto op zijn homepage.

Het Ierse kiesdistrict Fingal is begonnen met webcasts van raadsvergaderingen. Wederom, jongeren die niet van plan zijn hun vege lijf te wagen in een gemeentehuis, kunnen lekker op hun kamer naar de lokale politiek kijken. Niet dat het er voor hen minder saai op is geworden...

En toch hobbelen de politici nog achter de feiten aan. Het publiek mag dan toegang hebben tot webcasts van Oireachtas en Teachta Dala vergaderingen, maar kan zich er nog niet op abonneren. Het systeem roept om RSS. Zeker nu video iPod is gelanceerd. Welke politicus wil niet op Apple's laatste uitvinding uitzenden en aansluiting vinden bij de kids?

Als je wilt weten hoe ik mijn dag begin: elke ochtend klik ik hier en start het filmpje. Het maakt me altijd superblij. Geluid essentieel.
(bron foto: www.wherethehellismatt.com)