vrijdag, augustus 25, 2006

'sir william of gates'-gate

Ricky Gervais en Stephen Merchant, het komedie-duo achter de Britse tv-serie The Office, werden afgelopen maand ontdekt op de populaire video-site YouTube met twee trainingsfilmpjes voor Microsoft-personeel.

Gervais geeft het personeel daarin management-tips die klaarblijkelijk zijn ontleend aan het handboek Wat Nooit te Doen in de Zakenwereld; hij klaagt over zwangere vrouwen tijdens sollicitatiegesprekken, vertelt de Microsoft-medewerkers dat ze goede ideeen voor zichzelf moeten houden en beledigt Stephen Merchants uiterlijk tijdens een poging voor Microsoft te solliciteren waar hij als voorwaarde aan verbindt een Ford Mondeo van de zaak te krijgen.

Gervais en Merchant stemden enkele jaren geleden in met de productie van dit materiaal, maar onder de voorwaarde dat het nooit zou worden gepubliceerd. Gervais' karakter David Brent is namelijk al enige tijd in ruste en er bestaan geen plannen hem nieuw leven in te blazen. Toch is dat dankzij de magie der 'low quality' webvideo's wel gebeurd.

En Microsoft zegt niet blij te zijn. Die ziet een grote rechtszaak op zich afkomen. Het bedrijf heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar hoe de videoclips op internet zijn verschenen. Of Bill Gates - die door David Brent in het filmpje 'Sir William of Gates' wordt genoemd - werkelijk in zak en as zit, valt te betwijfelen... stiekem is dit toch wel een hele goede PR voor Microsoft.

YouTube heeft het filmpje intussen verwijderd, maar wie ze nog wil zien, klik hier (deel 1) en hier (deel 2).

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ben eigenlijk wel benieuwd naar de Amerikaanse remake van 'The Office'.

augustus 29, 2006 12:40 p.m.  
Blogger Esther said...

In Engeland is die op de buis verschenen, zal vast ook wel een keer naar Nederland overwaaien. Ik heb slechts 1 Amerikaanse aflevering gezien, dat was effe opnieuw wennen. Opnieuw ineenkruipen. Opnieuw plaatsvervangende schaamte. Maar dan op z'n Amerikaans.

Canada lanceert overigen een eigen versie getiteld 'La Job'. De hoofdpersoon in die serie heet David Gervaise. Hahaha

augustus 29, 2006 1:58 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Toch heb ik het idee dat er een hoop leuke series niet richting Nederland overwaaien. Twee maanden geleden was ik bij mijn neef in West Kirby op bezoek en zag bij hem de dvd's van 'Phoenix Nights' in de kast staan. Erg om moeten lachen en bij mijn weten nooit in Nederland uitgezonden.

augustus 30, 2006 12:59 p.m.  
Blogger Esther said...

Da's waar, maar het is nog een relatief jonge serie (jaartje of drie oud?) dus wat niet is kan nog komen

Overigens, als je dat leuk vond, zul je Peter Kay's andere project 'Max And Paddy’s Road To Nowhere' ook hilarisch vinden!

Mijn favoriete comedy is 'Two Pints of Lager and a Packet of Crisps' maar dat is vermoedelijk te Engels om in NL aan te slaan. Hoewel de VPRO toch nergens vies van is...

augustus 30, 2006 1:23 p.m.  

Een reactie posten

<< Home