dinsdag, mei 02, 2006

dave de kameleon (2)

Het verkiezingsfilmpje van Labour heeft een averechtse werking, zo blijkt uit een peiling. Het televisiespotje in de zendtijd voor politieke partijen probeert David Cameron, leider van de conservatieven, op de hak te nemen (voor wie het tweede spotje nog niet heeft gezien, kijk hier). Maar in plaats daarvan - zo blijkt uit een opiniepeiling door BPIX - vindt het publiek 'Dave de Kameleon' juist hartstikke schattig en vriendelijk!

Eén op de twintig respondenten zei dat het spotje ervoor zorgde dat ze niet op de conservatieven zal stemmen, terwijl één op de zeven juist vindt dat de kameleon zo sympathiek overkomt dat ze overweegt wél voor de Tories te kiezen.

Van de ondervraagden vond 49 procent dat David Cameron inderdaad iemand is 'die er alles aan doet om stemmen te winnen'. Maar de meerderheid (68 procent) vindt dat juist bij Tony Blair het geval.

Of het publiek vindt dat Cameron op een kameleon lijkt? Hetzelfde percentage (elf procent) vindt dat hij veel weg heeft van een labrador, klassiek symbool voor betrouwbaarheid. De campagne heeft dus weinig indruk gemaakt.

En we hebben het hier nog steeds over de lokale verkiezingen, waarin Cameron en Blair niet eens meedingen.