dinsdag, oktober 03, 2006

pasta master

Tony Blair heeft in een interview met het Britse kinderprogramma Blue Peter bekend dat hij graag kookt en dat spaghetti bolognese zijn beste potje is. De premier liet presentatrice Konnie Huq binnen door 's werelds beroemdste voordeur, voor een praatje over het leven in 10 Downing Street. Hij vertelde Konnie dat hij als kind graag naar Blue Peter keek, maar dat hij tegenwoordig niet meer zoveel tijd heeft.

Op haar vraag of Blair ooit iets heeft gemaakt dat in het knutselprogramma is gedemonstreerd, antwoordde hij: 'Dear me, dat gaat ver terug. Ik weet bijna zeker van wel, maar niet meer wat.'' Kinderen kunnen aan een wedstrijd meedoen waarvan de hoofdprijs een ontmoeting met de premier is.

Het interview, vanavond te zien op BBC1 (18 uur Nederlandse tijd), werd in juni al opgenomen - maanden voordat Blair had aangekondigd binnen een jaar de functie van premier neer te leggen.

Het interview bleek zelfs al achter de rug voordat een memo van 10 Downing uitlekte over Blairs geplande 'vaarweltoernee', waarin een verschijning op Blue Peter werd genoemd. De bedoeling van deze toer is volgens de memo 'to leave the crowds wanting more'. Meer wat? Spaghetti?