dinsdag, december 12, 2006

death of a prostitute

Hoeren in Ipswich is gevraagd voorlopig niet meer op straat te komen. De reden is dat drie meiden die zich voor sex lieten betalen kort na elkaar zijn vermoord. Nog eens twee worden vermist. De vrees is groot dat ze door dezelfde dader zijn omgebracht; het verhaal doet denken aan de lugubere activiteiten van Jack de Ripper.

Hoe de meiden zijn omgekomen houdt de politie nog geheim. Het enige dat ze heeft gemeld is dat twee van de drie niet seksueel zijn misbruikt voor hun dood. Ze wil de autopsies afwachten alvorens verdere mededelingen te doen.

Jacqui Cheer van Suffolk Police riep prostituees gisteravond op: ,,Mijn boodschap is eenvoudig - blijf van de straat. Als je 's nachts alleen naar buiten gaat, breng je jezelf in gevaar.'' Maar zo eenvoudig is het niet. Het is net als een profvoetballer zonder blessure of rode kaart vragen van het veld te blijven. De straat is nu eenmaal het werkterrein van deze vrouwen, en geld moet worden verdiend.

De meesten hebben geen andere optie dan doorgaan. ,,Ik heb een alarm op zak'', vertelde een hoer aan The Independent. ,,En ik heb een baksteen in mijn tas, dus als iemand me wat wil doen dat val ik hem aan.'' Het bewijst hoe groot de nood is om door te gaan.

Het lijkt erop dat een copycat van Londens eerste seriemoordenaar Jack de Ripper actief is. Ook Yorkshire had ooit zijn eigen ripper - hoewel dat later minstens twee geweldplegers bleken te zijn.

Er is al veel kwaad geschied, en dit zal allerminst iets goedmaken, maar het is te hopen dat de Ipswich Ripper net als Jack abrupt stopt na vijf moorden... en uiteraard dan wel wordt gepakt.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ha Lief Esther,
krijgen we snel meer te horen over het parlementaire onderzoek naar de voorgeschiedenis van de Britse betrokkenheid bij de oorlog in Irak?

lfs, ijs

december 16, 2006 11:18 a.m.  
Blogger Esther said...

Ha IJs, er komt geen parlementaire enquete naar de Britse betrokkenheid. De regering heeft dat geweigerd. Twee moeders van soldaten die overleden in Irak gingen daar tegenin en brachten het verzoek voor de rechter. Op 12 december verloren ze die zaak. Geen onderzoek dus.

december 18, 2006 11:56 a.m.  

Een reactie posten

<< Home