zondag, februari 11, 2007

laatste beul van schotland (2)

The Last King of Scotland won vanavond drie Bafta Awards, de Britse filmprijs die dit jaar voor het eerst werd gepresenteerd door Jonathan Ross. In de zes afgelopen jaren was Stephen Fry de Master of Ceremony. Acteur Forest Whitaker, die de rol van de Oegandese dictator Idi Amin vertolkte, was gekozen tot beste acteur. Verder kreeg de film een Bafta voor beste Britse film en voor het beste aangepaste script.

De film deed het stukken beter dan bijvoorbeeld de nieuwe James Bond, Casino Royale, die negen nominaties had maar alleen de prijs voor beste geluid won. Het was een tikkie meer dan The Departed en The Devil Wears Prada die bij elkaar opgeteld elf keer genomineerd waren maar alle awards misliep.

Helen Mirren won de Bafta voor Beste Actrice. Ze speelde de hoofdrol in The Queen, dat tevens de prijs voor beste film won tijdens de Londense ceremonie. Genomineerde Judy Dench zei op de rode loper voordat de uitreiking plaatsvond: ,,Er is voor mij geen enkele kans te winnen vanavond - ik ben een gokker dus zet mijn geld in op Helen.'' Whitaker en Mirren worden beiden getipt voor een Oscar over twee weken.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

En die hebben ze ook gewonnen. De Bafta Awards hebben een voorspellende gave.

Leuke blog trouwens, ik ga je volgen!

februari 27, 2007 1:06 a.m.  

Een reactie posten

<< Home