vrijdag, oktober 27, 2006

nou en?

De conservatieve partij is in rep en roer, vanwege een 'uitgelekt schandaal': een onderminister heeft zijn vrouw en kinderen verlaten voor een man.

Allemaal in koor graag: 'Oooooooohhhh...'

Gregory Barker zegt dat hij een affaire had met een binnenhuisarchitect als gevolg waarvan hij van zijn vrouw Celeste is gescheiden. Barker is een 40-jarige vader van drie kinderen. Hij is een goede vriend van partijleider David Cameron en voormalig adviseur van Roman Abramovich.

De onderminister scheidde afgelopen juli, maar maakte de reden niet bekend. De onthulling van vandaag werd gevolgd door grote verontwaardiging omdat Barker tijdens stemmingen in het Lagerhuis niet altijd homo-wetten heeft gesteund.

De politieke website The Public Whip, die stemmingen in het Lagerhuis bijhoudt, gaf Barker een 'pro-homo score' van 30,2 procent (gebaseerd op zijn stemgedrag). Toegegeven 't is geen vetpot, maar hij lijkt het nog altijd beter te doen dan menig partijgenoot.

Ligt het aan mij, of wordt deze man gekruisigd voor absolutely nothing whatsoever? Ik snap heel goed waarom Barkers schoonmoeder ontzet reageerde: ,,Het is treurig maar tegenwoordig niet meer ongewoon. Het is het moderne leven, mannen denken er nu mee weg te komen.'' Maar zij is persoonlijk, emotioneel betrokken. Het is pijnlijk voor haar dochter, dus voor haar, ik zou ook niet in de schoenen van Celeste willen staan. Maar heeft het consequenties voor zijn politieke loopbaan?

Op de website van de Londense krant Evening Standard stonden twee veelzeggende reacties:

I think Mr Barker is an incredibly brave and corageous man for having the the strengh to follow his feelings, it is so sad that society puts pressure on gay people so that they feel they have to hide their true feelings. I wish him and his family true happiness now and hope it strengthens their bond as a family - R.C, Bolton

Met him a few times as he's our MP in Bexhill, and he's a good man with genuine intentions (amazingly for a conservative). None of this matters at all. I hope we're all grown up enough now not to be silly about sexual preferences. It is - of course - sad for a family to break up, and these must be extra difficult circumstances for them all. However we should use this situation to demonstrate our tolerance and support toward those who suffer difficulties and wish all involved well - J.J, Bexhill on Sea

De homobeweging zal het jammer vinden dat iemand als Barker niet consequent is geweest in zijn steun aan pro-homo wetten, maar persoonlijk denk ik dat het privéleven van een politicus niet ter zake doet tenzij hij strafbare feiten pleegt.

Matthew Parris begint gelijk te krijgen als hij schrijft: 'George Orwell zei ooit dat het je in zuid-Engeland niet lukt een steen te werpen zonder het nichtje van een bischop te raken. Vandaag de dag zijn er talloze districten waar het onmogelijk is een steen te gooien zonder dat je een Tory-nicht raakt.' En zeg nou zelf... so what?

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik word een beetje chauvinistisch van dit soort media- ophef...

oktober 27, 2006 2:31 p.m.  

Een reactie posten

<< Home