vrijdag, september 28, 2007

burgemeester bojo

Boris Johnson is de conservatieve kandidaat voor het Londense burgemeesterschap. Dat wordt een heerlijke verkiezingscampagne! BoJo for President! haha

Lees hier

dinsdag, september 25, 2007

eigenzinnig londen

Wat betreft het boek dat Peter de Waard van de Volkskrant en ik hebben geschreven: dat komt hopelijk dit najaar uit. Het manuscript is af, er moeten een paar mooie plaatjes bij, wat correctoren overheen en dan op naar de drukker! Je kunt er hier al over lezen.

gezichtsboek

Nou we gaan maar eens proberen om deze blog nieuw leven in te blazen. Ik ben na twee maanden radiostilte weer eens toe aan een bietje bloggu, zo blijf ik zelf tenminste op de hoogte van alle Britse nieuwtjes :-)

Het laatste nieuwtje is dat facebook nu het grootste sociale netwerk van Groot-Brittannie is. De website heeft MySpace overgenomen als grootste magneet voor unieke bezoekers (6,5 miljoen in augustus) en is daarmee een vette worst voor Microsoft die er graag in wil investeren. Facebook is zoiets als Hyves maar heeft behalve het vriendenbestand tal van applicaties zoals quizzen en boekbesprekingen. Het netwerk is echter niet de grootste groeier, dat is perfspot (groei van 756 procent in vier maanden tijd en nu 274.000 gebruikers rijk).

Britten zaten afgelopen maand bij elkaar opgeteld 991 minuten lang op facebook, wat veel werkgevers niet kon bekoren; al dat online geleuter onder werktijd gaat natuurlijk ten koste van de productiviteit. Microsoft ziet dat anders; die hoopt een slaatje te slaan uit de behoefte van mensen om elkaar niet meer recht in de ogen te kijken maar via het eenzame computerscherm te communiceren. Microsoft hoopt op vijf procent aandelen voor ongeveer 350 miljoen euro. Facebook wordt daarmee in 1 klap miljarden waard! Ook Google heeft interesse getoond. Met andere woorden, ouwehoeren loont.