donderdag, december 21, 2006

fearless men and fast cars (3)

(Floortje, deze is voor jou!)
Okee, wie het verhaal heeft gevolgd van de arme Top Gear-presentator Richard Hammond, die een ernstig ongeluk kreeg toen hij een topsnelheid probeerde te bereiken met een jet car, is het misschien aardig om te weten dat hij morgenavond zijn eerste televisie-interview geeft. Hij is te zien in het programma Friday Night with Jonathan Ross op BBC 1. Programma's met Jonathan Ross zijn sowieso de moeite van het kijken waard, ik vind hem geweldig. De uitzending morgen vindt plaats tussen 23.35 en 00.35 Nederlandse tijd. Videorecorder instellen wellicht...?

death of a prostitute (2)

Hier kun je mijn reportage lezen over de Ipswich moorden. Zojuist heeft het politiekorps van Suffolk bekendgemaakt dat ze een 48-jarige man vervolgen voor de seriemoorden die plaatsvonden over een periode van slechts tien dagen. Een 37-jarige man, die eerder deze week eveneens was ingerekend op verdenking van deze gruweldaden, is op vrije voeten gesteld.

dinsdag, december 19, 2006

xmas wishes

Nou, bijna alle kadootjes zijn gekocht (morgen nog even een poging wagen het ernstig drukke Regent Street over te wandelen voor een paar laatste aankopen... hellup. Ik zal proberen een foto te maken om je te laten zien wat een rampzaligheid het is rond de kerst). De drank is ingeslagen. De kalkoen ingevet. De boom opgetuigd. Bij vrienden dan, want het enige dat ik deze kerst hoef te doen, is komen opdagen met een vriendelijke glimlach en een doosje mince pies onder de arm.

Vanaf morgen ben ik lekker twee weken vrij en cross ik Engeland af om anderen tot last te zijn. Mijn ouders genieten van een welverdiende rust in Nederland, terwijl ik de koelkasten en wijnrekken van maatjes plunder... volgend jaar zijn ze weer welkom bij mij (of vlucht ik weer naar Nederland).

Hierbij wens ik jullie een zeer goede kerst toe,
en het allerbeste voor 2007.

Vanaf 3 januari ben ik weer paraat - tenzij ik tussendoor nog met volle kerstbuik naar een computer weet te waggelen om wat van me te laten horen. Ho ho ho, Merry Christmas!

maandag, december 18, 2006

hardnekkige mug

Hier kun je mijn verhaal lezen over de Mosquito, uitvinding van een Welshman om jongeren mee weg te jagen. Het kwam vorig jaar op de markt en heeft een hoge vlucht genomen.

vrijdag, december 15, 2006

death of a princess (2)

En hier zijn de conclusies van het formele onderzoeksrapport naar de dood van Diana en Dodi. De prinses en haar minnaar waren niet omgebracht door de Britse veiligheidsdienst MI6 in opdracht van het koningshuis, zegt leider van het onderzoek Lord Stevens. Het was 'gewoon' een ongeluk, veroorzaakt door chauffeur Henri Paul die te hard reed en teveel gedronken had.

Stevens hoopt dat het Britse onderzoek dan eindelijk een streep trekt onder de jarenlange speculaties. Maar de Franse conclusies in 1999, die grofweg op hetzelfde neerkwamen, werden door velen ook niet geloofd. Komt er ooit een einde aan de reeks complottheorieën? Wat geloof jij? Was het moord of een ongeval?

Dodi's vader Mohamed Al-Fayed laat het er in elk geval niet bij zitten. Hij vecht door, in de rotsvaste overtuiging dat de Britse staat de prinses en zijn zoon wilden uitschakelen. Wordt vervolgd, dunkt me...

dinsdag, december 12, 2006

death of a princess

Mijn artikel over het BBC-programma waarin elke complottheorie van prinses Diana's ongeluk wordt ontkracht, kun je hier lezen.

death of a prostitute

Hoeren in Ipswich is gevraagd voorlopig niet meer op straat te komen. De reden is dat drie meiden die zich voor sex lieten betalen kort na elkaar zijn vermoord. Nog eens twee worden vermist. De vrees is groot dat ze door dezelfde dader zijn omgebracht; het verhaal doet denken aan de lugubere activiteiten van Jack de Ripper.

Hoe de meiden zijn omgekomen houdt de politie nog geheim. Het enige dat ze heeft gemeld is dat twee van de drie niet seksueel zijn misbruikt voor hun dood. Ze wil de autopsies afwachten alvorens verdere mededelingen te doen.

Jacqui Cheer van Suffolk Police riep prostituees gisteravond op: ,,Mijn boodschap is eenvoudig - blijf van de straat. Als je 's nachts alleen naar buiten gaat, breng je jezelf in gevaar.'' Maar zo eenvoudig is het niet. Het is net als een profvoetballer zonder blessure of rode kaart vragen van het veld te blijven. De straat is nu eenmaal het werkterrein van deze vrouwen, en geld moet worden verdiend.

De meesten hebben geen andere optie dan doorgaan. ,,Ik heb een alarm op zak'', vertelde een hoer aan The Independent. ,,En ik heb een baksteen in mijn tas, dus als iemand me wat wil doen dat val ik hem aan.'' Het bewijst hoe groot de nood is om door te gaan.

Het lijkt erop dat een copycat van Londens eerste seriemoordenaar Jack de Ripper actief is. Ook Yorkshire had ooit zijn eigen ripper - hoewel dat later minstens twee geweldplegers bleken te zijn.

Er is al veel kwaad geschied, en dit zal allerminst iets goedmaken, maar het is te hopen dat de Ipswich Ripper net als Jack abrupt stopt na vijf moorden... en uiteraard dan wel wordt gepakt.

donderdag, december 07, 2006

polonium

In het plaatsje Tavistock in Devon gaat zaterdag de McDonalds voorgoed op slot, na zeven jaar lang te hebben geprobeerd onder de lokale bevolking aan te slaan. Maar ze motten d'r niks van hebben.

De Tavistockers hebben aardig wat prijzen gewonnen voor de kwaliteit van hun voedselproducten en menu's. John Taylor van de EatWise campagne in Tavistock reageerde: ,,McDonalds kan niet tegen ons eten opboksen.'' Zo won Tavistock dit jaar de titel Best Food Town in the South West. Petje af, het zou mooi zijn als andere plaatsen daar een wedstrijdje van zouden maken: kijken of we McDonalds weg kunnen pesten. Maar dit zal wel een hoge uitzondering blijven, vrees ik.

Over eten gesproken... Er is een restaurant in Sheffield dat opeens massa's nieuwe klanten trekt sinds de dood van ex-spion Litvinenko. Het gaat om het Polonium Restaurant, dat traditionele Poolse maaltijden serveert. Het wereldnieuws over Litvinenko's vergiftiging aan de gelijknamige radioactieve stof heeft een golf aan gefascineerde klanten naar het restaurant gelonkt.

De 46-jarige restaurant-eigenaar Boguslaw Sidorowicz geniet van zijn 15 minutes of fame: ,,Het is overweldigend! Ik wist dat polonium de naam van een radioactieve stof was, maar ik koos het omdat ik het intrigerend vond klinken. De drummer in mijn jeugdband was student scheikunde aan de universiteit van Sheffield en vertelde me wat het was. Ik vond het een mooie naam voor de band, en later voor mijn restaurant.''

Hij voegde toe: ,,Jarenlang vroegen mensen me wat de naam betekende en moest ik uitleggen; nu hoeft dat niet meer.'' Opdat het de geschiedenisboeken ingaat als het enige lichtpuntje in Litvinenko's tragische einde...

De een zijn dood is de ander zijn brood.

Mijn artikel over polonium-210 kun je hier lezen.
(bron foto: News Group Papers Ltd.)

woensdag, december 06, 2006

pretletter



Een chocoladeletter in de post!

Dank u Sinterklaasje...

(eh, moeder :)

dinsdag, december 05, 2006

kernwapens

Premier Tony Blair heeft gisteren zijn plannen met het Britse atoombeleid uit de doeken gedaan, mijn artikel lees je hier

jack the kapper (3)

In mijn vorige Jack de Ripper-blog (zie hier) misten de foto's die essentieel waren voor mijn betoog. Hier zijn ze alsnog. Wat moet ik hier nog aan toevoegen?












(foto links: George Chapman)
(foto rechts: reconstructie Jack de Ripper)

maandag, december 04, 2006

bottoms up

Britten kunnen deze kerst genieten van goedkope wijn en champagne, dankzij een finaal mislukte stunt van de slijterij-keten Thresher. De drankhandel had een tegoedbon via email naar een selecte groep relaties gestuurd, met de mededeling dat ze daarmee veertig procent korting kunnen krijgen in hun winkels. De relaties kregen toestemming de voucher door te sturen naar familieleden.

Thresher had niet kunnen bevroeden dat deze actie totaal uit de hand zou lopen... ik kreeg de bon afgelopen week van zes verschillende vrienden naar me toe gemaild. Omdat een digitale voucher geen authenticiteitsstempel heeft, kan iedereen 'em gebruiken.

De slijterij is zo vriendelijk geweest om zich te houden aan de afspraak, en elke print van de bon waarop veertig procent korting wordt gegeven te zullen accepteren. De actie geldt tot 10 december. De winkelketen weet nog niet hoe groot de stormloop zal zijn, maar hoopt dat het allemaal met een sisser afloopt.

Sissers zijn aan mij niet besteed - ik sta deze week mét bon in de winkel. Hey jingle bells lalala...